A legnehezebb feladat

Amikor vállalkozó lettem, és úgy gondoltam, saját utamat szeretném járni, mert egyszerűen nem tudtam azonosulni egyik munkáltatóm által felállított követelménnyel, hiszen rettenetesen káros volt az ügyfelek szempontjából, mert egész egyszerűen lehetőség sem nyílt azok alapján a szakszerű és minőségi munkavégzésre, még nem tudtam, hogy ennyire nehéz dolgom lesz azokkal a területekkel, amik a joghoz, jogszabályokhoz kötődnek, rendelkezzenek azok kötelezettségekről vagy akár tiltásokról.

Ilyen terület például a gépek üzembe helyezése. Számtalan kérdés övezi ezt a témát, amelyekre ráadásul nem is gondolna sokszor az ember, mégis, egy-egy ellenőrzés alkalmával súlyos összegeket jelenthet jelenthet ez számára, csak sajnos büntetés formájában. Mi számít ugyanis veszélyes munkaeszköznek? Ki tud segítséget nyújtani, hogy üzembe tudjuk helyezni, és mégis milyen szabályzat vagy előírás mentén, és azt ki tud segíteni annak elkészítésében.

Számtalan megannyi kérdés és kétség, amit az ember szinte nem is tud megválaszolni anélkül, hogy naphosszat ne a munkavédelmi törvény sorait bújná, vagy találna egy tökéletes szolgáltatót a feladat elvégzésére. Én hála a jó égnek találtam egyet, és ez le is vett a vállamról minden olyan dolgot, ami az építőipar területén hatalmas fejtörést szokott okozni a vezetők vagy tulajdonosok számára. Az activesafety csapata annyira profi, hogy nekem tényleg nincs más dolgom, mint a vállalat működésére és a folyamatos fejlődésre koncentrálni, mert minden feladatot maradéktalan elvégeznek ezeken a területeken. Biztonságban érzem magam ezáltal nem csak a vállalat, de a munkavállalók védelmével kapcsolatosan is.

Csak ajánlani tudom ezt a nagyon lelkes és lelkiismeretes munkát végző kis csapatot, mert számomra a megváltást hozták el azzal, hogy csak egyeztetni kell dolgokról és meghozni egy-egy eldöntetndő kérdést, nem pedig önerőből, jogszabályok alapján elvégezni ezeket a feladatokat.