Sarokvédő cipőre, felnőtteknek?

A gyerekek játék közben számtalan dolgot képesek megvalósítani, néha úgy érezzük még egy zseni is megirigyelné egyserre hány dologra tudnak figyelni játék közben, egyben azonban azt gondolom minden szülő egyet ért, hogy ez nem a ruha és a cipő, amit épp viselnek. Egészen egyszerűen három másodperc alatt tönkre tudnak tenni egy cipőt, nadrágot, pólót, bármit. És ezt nagyon sokáig az ember nem igazán érti meg. Nem látjuk jól a helyzetet. De azonban amikor a saját életünkre vetítve is észrevehető a jelenség, egyből máshogy látjuk a problémát.

Gondoljunk csak bele ugyanis, nekik egy-egy motorozás, biciklizés, focizás, vagy netán a gördeszka éppúgy mindennapi dolog, amit nem lehet abbahagyni, mint nekünk mondjuk a vezetés. Bizony ám. Hiszen el kell jutni egyik pontról a másikra, a munkahelyre, a bölcsibe, oviba, iskolába, boltba. És eközben mit tegyünk, ha a folyamatos pedálhasználat tönkre teszi a cipőinket? Ugye így már egyből jobban érzi az ember azt, amit a gyerekek csinálnak egész nap. Hiszen hogyan is tudnának jobban figyelni mondjuk a cipőjük orrára? Éppúgy nem tudnak, mint mi vezetés közben a cipőnk sarkára.

Nekik azonban már számtalan olyan dolgot kitaláltak, ami védi a cipőt. Különleges orrú cipők, felcsatolható védő anyagok és szilikon védők is kaphatók már a gyerekcipők orrára például. Örömmel mondhatom, hogy ma már a felnőttek sem maradnak ki ebből a körből, hiszen a sarokvédő cipőre tökéletesen megoldja a mi problémánkat is. Felhelyezve a cipőre nem csak szép színes és designos, hanem rendkívül hatékony, mert tökéletesen megvédi a cipők sarkát. Nem bolyhosodik ki és nem láthatók rajta szakadások, a színe se sérül. Tökéletes megoldást nyújt a problémánkra. Ne veszekedjünk tehát a gyerekekkel, inkább használjuk azokat a védelmi eszközöket, amiket ma már hála a jó égnek mi is számtalan esetben használhatunk.